Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Російські окупанти стратили 28 ромів
19:41
28 листопада 2022 р.

Російські окупанти стратили 28 ромів

25 листопада на офіційній фейсбук-сторінці Головного управління розвідки Міністерства оборони України опубліковане відео (https://www.facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine/videos/2489870464523339) з коментарем – «#ГУРперехоплення ‼️"ВОЕННАЯ ПОЛИЦИЯ НЕДАВНО ЦЫГАН РАССТРЕЛЯЛА 28 ЧЕЛОВЕК, ЗА ТО, ЧТО ОНИ ДАЛИ ВОДКУ НАШИМ ВОЕННОСЛУЖАЩИМ И ОТПРАВИЛИ ИХ, НАХ*Й ВСЮ РОТУ" Військовослужбовець рф на Донецькому напрямку розповідає про беззаконня, яке відбувається на окупованих рф територіях»

Ютубканалі «8 канал.ua» опублікував цей же аудіосюжет під назвою ГУРперехоплення:"ВОЕННАЯ ПОЛИЦИЯ НЕДАВНО 28 ЦЫГАН РАССТРЕЛЯЛА, ЗА ТО, ЧТО ОНИ ОТРАВИЛИ ВСЮ РОТУ".


З перехопленої розмови випливає, що, ймовірно, російські окупанти здійснили масовий розстріл українських ромів на Донеччині. Більше деталей поки що нашій редакції невідомо.

Невдовзі з офіційною реакцією від імені ромської громади України виступив Міжнародний благодійний жіночий фонд «Чіріклі», який звернувся до Міністерства оборони України, Державної служба України з етнополітики та свободи совісті, Національної поліції України, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ України з проханням з'ясувати усі обставини цього жахливого злочину:

«Днями Головне управління розвідки Міноборони України оприлюднило перехоплення розмови окупанта з дружиною, де йдеться про те, що на тимчасово окупованій території військові РФ розстріляли 28 ромів за те, що вони отруїли роту російських солдатів горілкою. “Знаєш, яке тут беззаконня в містах відбувається? Військова поліція нещодавно циган розстріляла, 28 осіб, до стінки їх приставила та розстріляла за те, що вони дали горілку нашим військовим і отруїли їх, всю роту”, – говорить у розмові росіянин.

Ромський жіночий фонд "Чіріклі" різко засуджує такі дії російських окупантів і наполягає на розслідуванні цього масового вбивства цивільних на тимчасово захопленій території. Вважаємо, що це є порушенням законів та звичаїв війни, а також злочином на ґрунті ненависті. 

Російські окупанти цілеспрямовано знищують все, що пов'язано з Україною. Зокрема, вбивають і українців з різним етнічним та національним походженням. 

Це вбивство є справжньою трагедією для ромської громади. Ми висловлюємо свої щирі співчуття рідним та знайомим вбитих, а також закликаємо повідомляти, якщо ви стали свідками цієї трагедії. Винні мають бути засуджені та покарані».

Автор: Віктор Човка

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon