Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Анастасія Тамбовцева: ТОП-5 вражень про Португалію
19:02
2 листопада 2022 р.

Анастасія Тамбовцева: ТОП-5 вражень про Португалію

Майже тиждень назад я повернулась з Португалії, та солодкі спогади про час, проведений на океанському узбережжі, не дозволили залишити вас без частинки цих пригод та надихнули мене поділитися думками з цієї подорожі. Тож далі – мої топ 5 вражень про Португалію) Якщо ви так само шаленієте від подорожей і, не дивлячись на зовнішні та внутрішні обставини, мрієте про нові горизонти, запрошую вас на декілька хвилин поринути в мальовничий куточок Алгарве, що на півдні батьківщини Фернана Магеллана.

Let’s go!

1. Країна з теплим субтропічним кліматом на узбережжі океану

По виходу з трапа літака мій зовнішній вигляд нагадував більш втомлену після десятигодинної подорожі леді, добре підготовлену до суворих випробувань холодними пронизуючими вітрами та дощами. Проте аж ніяк не людину, яка прилетіла в теплі краї на весілля до близької подруги. Так, при температурі повітря трохи вище за +20° часом з моросящим дощиком, на мені яскраво пасував неоново жовтий светр, гольф, доволі цупкі джинси, демісезонні черевики та шкіряний безрукавний жилет. І, оскільки мене попередили про “похолодання” та дощі, в чемодані, звичайно, чекала свого зоряного часу парасолька. З перших хвилин свого перебування у аеропорті в місті Фаро я зрозуміла, що трохи перебільшила щодо похолодання в Португалії, і все ж таки літніми речами вартувало запастися побільше. Запевнилася в цьому і під час відвідування залитих сонцем високих скелястих берегів помаранчевого та червоного кольорів. Проте ввечері споглядаючи з піщаного берега бурхливі хвилі океану, легка курточка ставала в нагоді))

2. Місцева кухня

Не важко здогадатися, що локальна кухня багата на морепродукти. Страви з восьминогами, мідіями, величезними креветками, різною рибою та букетом морських дарів – всім цим гостинно пригощають португальські гастрономи. Проте і арабська культура значно вплинула на португальські традиційні страви (до речі архітектуру також). Особисто мої спостереження, що при бажанні скуштувати справжню місцеву кухню, слід вибирати заклади подалі від “гарячих туристичних точок”, типу пляжу або аллей з сувенірами лавками чи кафе, де, ймовірніше за все, вам запропонують піцу або бургер зі стандартним ассортиментом коктейлів. Справжні гастрономічні шедеври створюються в більш затишних куточках регіону.

Та от дві речі стали для мене справжнім відкриттям. Перше, Pastel de Nata – десерт, з ніжним заварним кремом запеченим у кошику з листкового тіста. Друге, Macieira – португальський бренді з майже 150 річною історією. Вперше я скуштувала цей дивовижний напій за непередбачуваних обставин. Ми з супутницею прогулювалися на узбережжі насолоджуючись навколишніми пейзажами. Раптово почався дощ і парасолька не спасала, оскільки з океану дув сильний вітер. Тож напівмокрі ми забігли до найближчого, проте затишного ресторанчику на самому березі, та замовили “на скуштувати” напій з невідомою для нас назвою. Офіціантка пояснила, що це португальський бренді. І за кілька хвилин ми тримали в руках теплі келихи, в яких тягуче переливався та стікав по скляних стінках напій кольору бурштину з м'яким смаком. Рекомендасьон!

3. Портвейн

Хоча цей пункт можна і в попередній включити, та нечемно Vinho do Porto до загальної кухні приписувати. Зізнаюсь, в самій Португалії ні краплі всесвітньо відомого вина не скуштувала, та з собою та на пригостити привезла.

4️. “Do you speak English?”

Питання яке в Португалії майже ніколи не має сенсу, оскільки більшість місцевих жителів вільно розмовляють англійською (при чому їх рідна мова є португальська). Володіючи на розмовному рівні англійською можна спокійно почуватися в цій країні. Зізнаюсь, в порівнянні з тими європейськими країнами в яких мені пощастило побувати (а це більше десяти), лише в Румунії схожа картина – більшість місцевих жителів мають добрий, а то й відмінний рівень володіння англійською. А ще, українська діаспора в Португалії доволі численна, тому часто-густо з вами траплятимуться випадки,коли починають обслуговувати англійською, а по завершенню – українською.

5. Футбол

Як мені сказали “В Португалії по телевізору показують футбол або футбол” – і це чиста правда. За тиждень перебування в цій країні я ні разу не вмикала телевізор в номері, проте блакитний екран заполонив місцеві кафе, бари, магазини, лавки… І усюди лише футбол! Навіть одного разу я здивувалась, що на екрані в одному з кафе показували новини. В мене промайнула думка “Та невже?!”. Та подив швидко розвіявся, коли я зрозуміла, що то спортивні новини))) Що ж, Кріштіану Роналду національний герой, то ж не дивно, що на одному з сувенірних ринків я надибала величезний бутік, в якому всі сувенірні товари присвячувались цій португальській футбольній зірці.

На цьому мій список вражень я завершу. Сподіваюсь вам сподобався наш екскурс в цю дивовижну країну, береги якої омиваються водами Атлантики.

Автор: Анастасія Тамбовцева, мережа EqualNet

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon