Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Історія Ромео Шатро: ромський  хлопець з України в іспанському футбольному клубі «RCD Espanyol de Barcelona»
12:37
16 жовтня 2022 р.

Історія Ромео Шатро: ромський хлопець з України в іспанському футбольному клубі «RCD Espanyol de Barcelona»

«Мрії – це насіння долі». У пологовому будинку міста Ужгород (Закарпаття, Україна), тримаючи на руках свого сина Ромео, його батько Ернесто, радіючи благословляв його. Вже тоді у серці батька була мрія…

Від самого народження Ромео, майже кожен тиждень, він подорожував зі своїм батьком, коли той їздив у справах (примітка: його тато Ернесто Шатро, окрім того що був ромським журналістом, також служив помічником пастора у ромському таборі Великого Березного, що за 40 км від Ужгорода). Тому з перших місяців життя Ромео вже звик до дороги та й «ромський імунітет» допомагав почуватися добре у подорожах.

На початку 2019 року, Ернесто (тато Ромео) переїхав у м. Будапешт (Угорщина), тому Ромео зі своєю мамою декілька місяців жив у баби з дідом, в ромському мікрорайоні на Радванці (Ужгород). 

Переїхавши до Будапешту, Ромео почав робити перші кроки і тато відразу дав йому футбольний м’яч для гри. Ернесто весь вільний час витрачав на сина. Багато грали у футбол, хоча Ромео ще ледве ходив. У вересні 2019 року тато Ромео полетів у Барселону, потрапив в академію FC Barcelona «La Masía» (примітка: Академія випустила таких зірок: Мессі, Іньєста, Хаві, Пуйоль та інші). Ернесто так сильно був вражений побаченим, що повернувшись у Будапешт, вже за 2,5 місяці віз свого сина Ромео в Барселону. 

Переїзди – це взавжди важка справа. А в іншу країну, де інша культура, переїзд прирівнюється навіть до смерті найближчого родича (примітка: думка психологів).

Наприкінці 2020 року батько Ромео спілкувався з представниками Академії «RCD Espanyol de Barcelona» щодо спортивного майбутнього свого сина. Вони запропонували на 2022 рік приїхати в Академію, щоб переглянути здібності хлопця. Спочатку Ромео з родиною жили в місті Жирона (Каталонія). Ромео зростав, тренувався. Осінню 2020 року родина Ромео переїхали у місто Ліріду (Каталонія). Ромео з татом продовжували готуватись до футбольної школи. Навесні 2021 року сім’я знову переїжджає у містечко Косентайна (Валенсія), де Ромео іде в початкову школу (примітка: в Іспанії навчання починається з трьох років). Ромео з батьком продовжують тренування, готуючись до футбольної школи. Літом 2022 року татові Ромео написали з «Escola RCD Espanyol de Barcelona» про те, що Ромео зарахували у футбольну школу і у вересні розпочинаються тренування.

Сьогодні Ромео Шатро – гравець «RCD Espanyol de Barcelona»!

P.S. Досягнувши проміжної цілі, Ернесто, батько Ромео, сказав: «Наступна ціль – FC «Barcelona»»!


Відеоматеріали про перші кроки та перші тренування Ромео:



Дорога в Барселону


Підготовка до Академії в Жироні (Каталонія)


Підготовка до Академії в Ліріді (Каталонія)


Підготовка до Академії в Косентайні (Валенсія)


Перше тренування Ромео в Escola Espanyol de Barcelona

Автор: Ернесто Шатро, мережа EqualNet

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon