Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Gogol Bordello в Ужгороді
21:46
19 серпня 2022 р.

Gogol Bordello в Ужгороді

Крутий і відомий музикант Євген Гудзь (гурт Gogol Bordello, м. Нью-Йорк) завітав до Ужгорода. Ще у далекому 2005 році він грав на сцені в Ужгороді разом з «Пап-джаз-квартетом». 

Свого часу, Євген Гудзь та Сергій Рябцев виконали разом з Мадонною шлягер La Isla Bonita під час концерту London Live Earth 7 липня 2007 року на стадіоні Уемблі.

Сьогодні, 19 серпня 2022 р., Євген Гудзь (гітара) разом з Едуардом Папом (саксофон) презентували невеликий імпровізований виступ для мешканців та гостей шелтеру Благодійного фонду «Благо» (керівник – Елеонора Кулчар).

Едуард Пап ділиться своїми враженнями від цього музичного заходу:

«Сьогодні у нашому місті Ужгород відбулась важлива та знакова подія. До нас приїхав Євген Гудзь – засновник американського інтернаціонального панк-рок гурту «Gogol Bordello». Гурт був заснований в 1999 році в Нью-Йорку.

Дуже важливим є той факт, що у творчості «Gogol Bordello» велику роль відіграла і відіграє по сьогоднішній день ромська культура, а саме ромське музичне мистецтво, адже одним з основних напрямків в творчості колективу є стиль «джіпсі-панк» (ромський панк) – це музичний жанр, в якому традиційна ромська музика тісно взаємодіє з панк-роком. Їхня музика зазнала істотних впливів українсько-карпатської та ромської музики.

Колектив «Пап-Джаз-Квартету» з великою шаною та повагою зустрів Євгенія Гудзя – цю унікальну людину, і ми з великою радістю презентували йому наш компакт-диск «Gipsy Funk» в основі якого є ювілейний альбом, присв’ячений 25-й річниці колективу «Пап-Джаз-Квартет». Також головою товариства «Лаутарі» та колективу «Пап-джаз-квартет» Віллі Папом для Євгенія Гудзя було презентовано науково-популярне видання «Музичний фольклор ромів Закарпаття» (автори Віллі Пап та Едуард Пап).

Ми дуже вдячні за «джем сейшн» в якому взяли участь Едуард Пап та Євген Гудзь. Цей «джем сейшн» був у своєму роді спілкуванням між музикантами мовою Музики, і це викликало у глядачів масу позитивних вражень та емоцій.

Щиро дякуємо за зустріч, а також дякуємо всім причетним до цієї важливої та знакової події в культурному житті ромів України. Дякуємо керівнику Благодійного фонду «Благо» Елеонорі Кулчар за запрошення та організацію музичного виступу на базі шелтера для вимушених переселенців! Дякуємо Вам!»

Автор: Едуард Пап

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 1

  • Навроцкая Евгения 21 серпня 2022 р. 14:03

    Браво! Чи можем зустрітися?

Loader desktop icon Loader mobile icon