Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Проблеми українських ромів у Празі
17:41
28 травня 2022 р.

Проблеми українських ромів у Празі

Російська агресія проти України спричинила масову міграцію ромського населення як всередині країни, так і до країн Європи. Одним з напрямків стала Чеська Республіка, зокрема місто Прага, куди стали масово виїжджати ромські родини, переважно із Закарпаття. Однак там вони, як правило, опинилися у складних умовах для проживання, а багато наших ромів змушені довгий час жити прямо на вокзалі. Ця проблема спричинила великий резонанс на рівні центральної влади Чехії, Празької мерії та масмедіа.

Днями із складним становищем українських ромів у Празі ознайомився депутат Європарламенту від Словацької Республіки Петер Поллак (Peter Pollák). Він відвідав Центральний вокзал (Hlavní nádraží) Праги, де побачив ситуацію на місці, поспілкувався з ромськими біженцями з України, дав інтерв’ю для місцевих ЗМІ. 

Також, за словами Петера Поллака, він мав дуже конструктивну і конкретну зустріч у Празі з міністрами чеського уряду, які представляють центристську політичну партію STAN (Starostové a nezávislí) – міністром внутрішніх справ Чеської Респібліки Вітом Ракушаном (Vít Rakušan) та міністром освіти Петером Газдіком (Peter Gazdík).

Зліва направо: Віт Ракушан, Петер Поллак, Петер Газдік

Серед інших тем було обговорено питання головування Чехії в Європейській Раді, криза біженців, спричинена війною в Україні, та тема інклюзивної освіти. Віт Ракушан запевнив Петера Поллака, що проблема українських ромів на Центральному вокзалі Праги буде швидко вирішена. Біженці-роми впродовж найближчих днів мають бути переміщені у гідні умови для проживання, де вони отримають адекватну допомогу.

Фото - сторінка Петера Поллака у Фейсбуці (https://www.facebook.com/peterpollak.sk)

Автор: Петро Габрин

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon