Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Делегація від словацького уряду прагне допомогти українським ромам
20:18
5 травня 2022 р.

Делегація від словацького уряду прагне допомогти українським ромам

Вчора, 4 травня 2022 р., Уповноважений Уряду Словацької Республіки у справах ромських громад (Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity) Ян Геро (Ján Hero) взяв участь у робочій поїздці до Ужгорода разом із радниками прем’єр-міністра з питань транскордонного співробітництва Едуардом Бурашом (Eduard Buraš), Растиславом Їлеком (Rastislav Jílek) та Яном Буко (Ján Buco), щоб на місці дізнатися про становище ромів в Україні, а саме у прикордонній зоні. 

Під час робочої поїздки відбулася зустріч із першим заступником голови Закарпатської ОВА Мирославом Білецьким, директором із закордонних зв’язків та гуманітарної допомоги Олександром Білаком та депутатом Ужгородської міської ради, головою Ужгородської асоціації ромів (Об’єднання ромів Ужгорода) Мирославом Горватом. Українські партнери та заступник голови Закарпатської ОВА привітали пропозиції словацької делегації щодо співпраці та домовилися створити спільну робочу групу для надання гуманітарної допомоги вразливим маргіналізованим групам ромів Закарпаття. Перше засідання робочої групи заплановано на наступний тиждень.

Уповноважений Ян Геро також відвідав місцеві ромські організації та поцікавився їх діяльністю, умовами роботи. 

Під час візиту російська ракета влучила в місто Воловець на Закарпатті, що приблизно за 110 км від Ужгорода. Пізніше вся делегація відчула на власній шкірі, що означає почути звук сирен та здійснити евакуацію з будівлі. Як сказав Уповноважений: «Тільки звук сирени в такому стані викликає почуття страху за своє життя та життя своїх близьких. Ми навіть уявити не можемо, які жахи мусить переживати народ України кожного разу, коли чує не лише сирени, а й вибухи в безпосередній близькості. Не кажучи вже про страждання в місцях, де відбуваються бої. Війна не має сенсу і має закінчитися».

Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity


Автор: https://www.facebook.com/splnomocnenecRK

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon