Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Про українських ромів в умовах війни говорили у гуманітарному вимірі у Варшаві
17:33
11 жовтня 2024 р.

Про українських ромів в умовах війни говорили у гуманітарному вимірі у Варшаві

Представники Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, а також ромського громадського сектору України взяли участь у черговій зустрічі на тему прав національних меншин, насамперед ромів та сінті, у столиці Польщі:

«Заступник Голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) Ігор Лоссовський взяв участь у дев’ятому Пленарному засіданні Варшавської конференції з імплементації гуманітарного виміру ОБСЄ: «Терпимість, недискримінація та права національних меншин, зокрема ромів і сінті». Цьогоріч захід, який щороку збирає представників з 57 країн-учасниць ОБСЄ, проходив під головуванням Мальти, яка очолює організацію у 2024 році.

У своєму виступі Ігор Лоссовський зосередився на питаннях етнополітики України та внеску ДЕСС у захист прав національних меншин. Окрему увагу він приділив ромській спільноті України, яка страждає від наслідків російсько-української війни. Він підкреслив зусилля України у дотриманні прав ромів в умовах воєнного стану, звернувши увагу на гуманітарні виклики, з якими стикаються представники цієї спільноти.

Ігор Лоссовський також поінформував про стан переговорного процесу України з Європейською комісією щодо дотримання стандартів прав людини, зокрема терпимості, недискримінації, боротьби з расизмом та ксенофобії; відповідності українського законодавства у цих сферах законодавству Європейського Союзу.

Під час окремого спеціального заходу, присвяченого захисту прав ромів в Україні в умовах війни, заступник Голови ДЕСС виступив як головний спікер разом із представниками БДІПЛ ОБСЄ, Офісу Омбудсмена України та Ради Європи. Він висвітлив комплекс проблем, з якими стикаються роми, і відповів на запитання учасників конференції, звертаючи увагу на ключові виклики для ромів у нинішніх умовах».


Державна служба України з етнополітики та свободи совісті

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon