Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
У Рівному поховали ромського воїна Радіона Донова
19:18
22 травня 2024 р.

У Рівному поховали ромського воїна Радіона Донова

20 травня у м. Рівне відбулися два похорони наших воїнів, одним з яким був ром, закарпатець Радіон Донов. Про це повідомила Рівненська міська рада:

«Сьогодні на центральному майдані у Рівному прощаються із двома захисникам України – Вадимом Огоновським та Радіоном Доновим, які поклали свої життя на вівтар свободи.

На жаль, 10 травня 2024 року 38-річний солдат Вадим Огоновський помер від отриманих поранень у бою на Донецькому напрямку.

На жаль, 23-річний солдат Радіон Донов загинув 5 березня 2022 року на Луганському напрямку.

Щирі співчуття рідним і близьким!

Вічна пам'ять і шана Героям України!»


Суспільне Рівне дізналося про деталі біографії Радіона Донова:

«Радіон Донов народився 3 січня 1999 року в місті Ужгород. Навчався у школі села Домбоки Мукачівського району. Згодом отримав житло в Ужгороді, де й проживав.

"Я жила вже у Рівному, а у 2021 році він підписав контракт зі ЗСУ. Його не хотіли брати до армії, але Радіон кілька разів приходив, просив і врешті таки став на службу. Тоді їх направили служити в Луганську область. Командир Радіона сказав, що був бій, колона підірвалася, син зник безвісти. Відтоді не було жодної звістки. Лише кілька тижнів тому зателефонував слідчий і сказав, що ідентифікували тіло Радіона у Києві", — розповіла мати Оксана.

Солдат Радіон Донов загинув 5 березня 2022 року на Луганському напрямку. Його поховали на кладовищі  «Нове»».

Слова співчуття родині Радіона висловив депутат Ужгородської міської ради Мирослав Горват:

«Сумна звістка. szomorú hír... Ми втратили нашого Героя, знайомого, друга, брата, сина. На жаль, 23-річний солдат Радіон Донов загинув 5 березня 2022 року на Луганському напрямку. Він з 2022 року був розшуку. Він був чудовою, щирою, чесною і відданою людиною. В цю гірку мить ми щиро співчуваємо рідним і близьким Героя. Хай земля буде йому пухом. Герої не вмирають, вони назавжди в наших серцях! Вічна пам’ять, тобі наш Воїне!».


Фейсбук-сторінки «Рівненська міська рада», «Myroslav Horvat». Суспільне Рівне

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon