Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
ДЕСС повідомляє про утворення Міжвідомчої робочої групи з питань координації виконання Ромської стратегії 2030
16:32
5 листопада 2023 р.

ДЕСС повідомляє про утворення Міжвідомчої робочої групи з питань координації виконання Ромської стратегії 2030

Державна служба України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2022 р. № 468 було утворено Міжвідомчу робочу групу з питань координації виконання Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, в українському суспільстві на період до 2030 року (далі — Міжвідомча робоча група). На початку жовтня 2023 року до її складу було внесено зміни, що передбачають участь у роботі Міжвідомчої робочої групи представників громадських об’єднань ромської національної меншини (за згодою).

Відповідно до абзацу другого пункту 7 Положення про Міжвідомчу робочу групу з питань координації виконання Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, в українському суспільстві на період до 2030 року, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2022 р. № 468, персональний склад Міжвідомчої робочої групи затверджує її голова за поданням Голови ДЕСС.

З метою формування персонального складу Міжвідомчої робочої групи ДЕСС оголошує прийняття пропозицій щодо представників громадських об’єднань ромської національної меншини (спільноти) України для подальшого включення їх до складу Міжвідомчої робочої групи.

У своїх листах стосовно пропозицій щодо представників громадських об’єднань ромської національної меншини (спільноти) України просимо зазначити:

1) прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) особи, повне найменування її посади в громадському об’єднанні, дату і місце народження, відомості про освіту, науковий ступінь, вчене звання, досвід роботи, нагородження, контактні дані (номер телефону, адреса електронної пошти) тощо;

2) відомості про досвід участі особи в реалізації проєктів соціального захисту, захисту прав і свобод, задоволення культурних, мовних, інформаційних, освітніх потреб осіб, які належать до ромської національної меншини (спільноти) України, за останні три роки;

3) відомості про досвід співпраці з міжнародними урядовими організаціями, іноземними неурядовими організаціями щодо реалізації в Україні подібних проєктів;

4) досвід участі особи в роботі громадських рад, інших консультативних, дорадчих, допоміжних органах при органах державної влади, органах місцевого самоврядування.

До листів стосовно пропозицій щодо представників громадських об’єднань ромської національної меншини (спільноти) України просимо додавати:

— копію документа про державну реєстрацію громадського об’єднання;

— заяву особи про надання згоди на входження до складу Міжвідомчої робочої групи;

— посилання на вебсторінки, вебсайти, сторінки в соціальних мережах, де оприлюднено інформацію про діяльність особи, яка пропонується до складу Міжвідомчої робочої групи.

Листи від інших громадських об’єднань ромської національної меншини (спільноти) України про підтримку особи, яка пропонується до складу Міжвідомчої робочої групи, вважатимуться важливим аргументом на користь кандидата.

Листи стосовно пропозицій щодо представників громадських об’єднань ромської національної меншини (спільноти) України просимо до 13.11.2023 включно надсилати на адресу електронної пошти info@dess.gov.ua.

Відповідальна особа ДЕСС — Олег Пурій, головний спеціаліст Відділу співпраці з етнічними спільнотами, тел. +38 097 298 22 86.


За матеріалами сайту «Державна служба України з етнополітики та свободи совісті» (https://dess.gov.ua/)

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon