Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
У Бабиному Яру вшанували пам’ять жертв геноциду ромів
19:22
3 серпня 2023 р.

У Бабиному Яру вшанували пам’ять жертв геноциду ромів

2 серпня, у Міжнародний день пам’яті жертв геноциду ромів, в Національному історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр» відбувся захід, присвячений вшануванню пам’яті ромів, які загинули від репресій у часи Другої Світової війни. 

У 1944 році, у ніч проти 3 серпня, в нацистському таборі Аушвіц-Біркенау в газових камерах вбили 2 897 ромів. Загалом за час війни у цьому таборі загинули близько 20 тисяч ромів. 

На заході були присутні представники та представниці Музею «Бабин Яр», Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр», Офісу Омбудсмана, ДЕСС, Ромського жіночого фонду «Чіріклі», а також інші ромські діячі та діячки. 

«Ця важлива подія нагадує нам про страшні трагедії минулого, щоб ми не допустили повторення цих речей у майбутньому. Ми віримо, що пам’ять про історичні трагедії, особливо такі, як в історії ромів, мають об’єднати нас у спільних зусиллях проти расизму і дискримінації», – наголосили організатори заходу. 

Ромський жіночий фонд «Чіріклі» висловлює щирі співчуття тим українцям, чиї близькі загинули у концтаборах та внаслідок репресій з боку нацистів. Пам’ятаємо.


Фейсбук-сторінка «Chiricli»

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon