Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Громадська організація «Голос Ромні» почала реєстрацію на отримання багатоцільової допомоги
18:32
12 липня 2023 р.

Громадська організація «Голос Ромні» почала реєстрацію на отримання багатоцільової допомоги

Громадська організація «Голос Ромні», яка в умовах війни релокувалася з міста Запоріжжя до Ужгорода, у партнерстві з Корпусом Милосердя (англ. – Mersy Corp) на початку липня відновили процедуру реєстрацій на отримання багатоцільової грошової допомоги в кількох областях України, зокрема і в Закарпатській. 

Коротка довідка. Корпус Милосердя – це глобальна команда гуманітарних організацій, що працюють разом на передовій найбільших криз сучасності. Місія спільноти – це полегшити страждання, бідність і гноблення, допомагаючи людям будувати безпечні, продуктивні та справедливі спільноти.

Реєструють людей переважно в Ужгороді, за адресою розташування офісу ГО «Голос Ромні», а щодо потребуючих ромських родин – то відбуваються і виїзди у ромські поселення, де по місцю і проходить реєстрація громадян.

Олена Чабан, яка є багатодітною матір’ю-одиначкою, приїхала з села Галоч (Ужгородський район) до Ужгорода для подачі заявки на отримання цієї допомоги, розповідає: «У мене сім дітей і ми дуже бідні. Немає що їсти, навіть сьогодні. Не маємо що їсти дома. Сім дітей». 

Людина, яка претендує на отримання грошової допомоги має прийти в офіс ГО «Голос Ромні» у заздалегідь назначений час із пакетом документів, зокрема: паспортом, ідентифікаційним кодом, банківськими реквізитами. Також важливо мати документи на всіх членів родини, а для людей з інвалідністю – документи, що підтверджують їхню інвалідність. Щодня приймають до п’яти людей. 

Ірина Редько, реєстраторка анкет ГО «Голос Ромні», наголошує: «Корпус Милосердя, як донор одноосібно приймає рішення, кому в першу чергу надати допомогу, а кому пізніше. Після цього як Корпус Милосердя отримує анкети, він розглядає їх і впродовж двох тижнів надсилає смс-повідомлення на телефон заявника. У цій смс сказано, що вам ваша анкета погоджена або ваша анкета відхилена. Чому так чи інакше буває я не знаю, бо це рішення Корпусу Милосердя. Після цього, якщо анкета погоджена, нараховуються кошти на всю родину. І якщо кошти не нараховані, то впродовж місяця можна зв’язатися з гарячою лінією Корпусу Милосердя і спитати в них результат по анкеті. Все». 

Корпус Милосердя не вперше надає грошову допомогу людям, які постраждали від війни та уразливим верствам населення України. Попередня реєстрація відбувалася з грудня минулого 2022 року і до березня цього року. Нинішня реєстрація має деякі відмінності, зазначає президентка громадської організації «Голос Ромні» Анжеліка Бєлова: «Ми розширилися на всю Закарпатську область і в нас будуть виїзні реєстрації. А також у Донецькій області у місті Торецьк разом з нашими парнерами з товариства «Сомнакуно Петало» ми будемо надваати не тільки грошову допомогу по реєстрації людей, але і надавати не продовольчі набори та продуктові набори. Торецьк є гарячою точкою. Це Бахмутський район». 

Власне багатоцільова грошова допомога має фіксований розмір – 2200 гривень на одну людину на один місяць, каже координатор проєкту Анна Редько: «Сама допомога надається на три місяці однією виплатою. Це 6660 гривень на одну родину. І голова домогосподарства, головний отримувач, так би мовити, він на свій банківський рахунок отримує допомогу на всіх членів домогосподарства. Порахувати дуже просто: підрахуйте кількість людей які є у вашому домогосподарстві та помножте на 6660». 



Також одними з перших з-поміж ромських громадян зареєструвалися на отримання грошової допомоги жителі села Холмок Ужгородського району.


Реєстрація на отримання багатоцільової грошової допомоги триватиме до січня 2024 року.  

Номер телефону для отримання інформації та реєстрації: 068-814-24-98. 

Автор: Віктор Човка

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 5

  • Тетяна 22 липня 2023 р. 05:18

    Добрий день яб хотіла дізнатися ця допомога призначена лише для ромів чи для всіх, умене також семеро неповнолітніх дітей ітак само немаємо продуктів харчування тепер умене іде п‘ятеро діток дошколи немаю защо їх одіти обути та сумки дошколи івсе таке прошу дайте відповідь дякую

  • Кристина 11 серпня 2023 р. 14:43

    0964113995 здраствуйте немогу дозвонится

  • Ірина 14 жовтня 2023 р. 17:37

    Доброго вечора у мене 4діток 2дошколи ходять1у садік і грудна дитинка потрібно дошколи одягнути і у садік і памперси смєсь бо я підгудовую смєсю і старші потребують продуктів тому прошу вашої допомоги...

  • Людмила 5 листопада 2023 р. 08:20

    Нірі Людмила Іванівна 12/10/1979р. Дочка нірі Сандріта 10/01/2007р.дочка. нірі сабіна 05/04/2007р. Сін нірі річард 02/10/2008р. Дачка. Нірі беатріса 18/02/2010р. Сін нірі руслан 17/01/2011р. Дочка нірі реан 06/05/2022р.

  • Ільїна Вікторія Олександрівна 26 листопада 2023 р. 07:57

    Я багато дітна мама прошу вашої допомоги дуже потрібно діти часто боліють гроші йдуть на ліки нас всімї 5 діток 3 взрослих я з чоловіком та його мама вкотрої проблеми з руками вони внеї не робочі також хворіє але вона ще не на пенсії чоловіку роботи нема де може підробляє але все одно не хватає на дворі зима потрібно докупити зимовий одяг також потрібні харчі памперси 2 і 6 смесь до 6 місяців і після 6 місяців також засоби гігієни будим дуже вдячні вам за допомогу

  • Loader desktop icon Loader mobile icon