Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Громадська робота щодо посилення механізму захисту прав ромів ВПО
20:56
9 травня 2023 р.

Громадська робота щодо посилення механізму захисту прав ромів ВПО

Громадська організація "Правозахисний Ромський Центр" (м. Одеса) спільно з партнерськими організаціями ГО «Центр допомоги «Турбота» (м. Кривий Ріг), ГО «Об’єднання ромських жінок «Голос Ромні» (м. Запоріжжя) та ГО «Романі Черхень» (м. Ужгород) продовжують роботу в Одеській, Запорізькій, Закарпатській та Дніпропетровській областях, задля посилення механізму захисту прав ромів ВПО:

«За період з січня по квітень було:

- надано первинну юридичну консультацію близько 250 ромам ВПО, 31 з яких були переадресовані до БПД за вторинною юридичною допомогою. 

- Проведена інформаційна кампанія для ромів ВПО та місцевих ромів, щодо отримання статусу ВПО, виплат та соціальної допомоги постраждалим від війни, отримання безоплатної правової допомоги, підтримки ВПО державою та міжнародними організаціями та інші нагальні питання спичинені війною. Охоплено близько 300 ромів. Поширення серед ромів «Дорожньої Мапи ВПО», яка містить інформацію щодо порядку отримання довідки по статусу ВПО, реєстрації пошкодженого майна, про діючі гуманітарні ініціативи, список та контакти ГО, державних установ, які надають гуманітарну, юридичну, психологічну допомогу. 

- Проведано серії робочих зустрічей на рівні регіонів за участю органів місцевого самоврядування, ДМС, РАЦС, Представників Уповноваженого з затвердженням плану спільних дій.

- Проведено регіональні нетворки із представниками громадянського суспільства та державними установами для збільшення кількості видів допомоги та послуг ромам-ВПО.

Працюємо надалі!»

Проект «Об’єднання правозахисних організацій заради додержання прав ромів зі статусом ВПО в умовах воєнного стану в Україні» реалізується за підтримки Міжнародного фонда «Відродження»


ФБ-сторінка "Громадська організація "Правозахисний ромський центр" (https://www.facebook.com/odroma.centr)

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon