Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Відійшов у вічність найстаріший ром України
20:35
9 травня 2023 р.

Відійшов у вічність найстаріший ром України

Як повідомляє сайт товариства Золотоніська община циган "Аме Рома" (м. Золотоноша, керівник - Володимир Бамбула) днями помер найстаріший ром України - Іван Корнійович Білащенко:

"6 травня 2023 року, пообіді, пійшов з життя найстарший ром в Україні – Іван Корнійович Білащенко уродженець с. Дмитрівка, Золотоніського р-ну, Черкаської обл. Сьогодні, 9 травня, йому виповнилося би 97 років.

Поважний чоловік, Підполковник – Ветеран Другої Світової Війни. Пережив голодомор, тоді йому було 7 років. Коли почалася Друга Світова Війна, йому було 14 років, гестаповці забрали його у концтабір, звідки він втік, після чого його знову піймали і послали на примусові роботи – будувати залізницю у Золотоніському р-ні…

У 1943 році, коли йому вже було 17 років, Золотоніщину визволила наша армія, і Іван Корнійович пішов до лав армії захищати свою батьківщину, пройшов навчання у Полтаві, а потім його відправили на фронт до Вітєбска, звідки він і почав свій військовий досвід, закінчив війну в Лібавському порту, що на Балтійському морі, на той час вже займав посаду командира вогняного взводу.

У мирний час переїхав жити до м. Черкаси, де й прожив до останнього дня… У Черкасах був членом спілки ветеранів, активно приймав участь у заходах спілки, допомагав ближнім, сусідам, і просто незнайомим людям. Його всі дуже любили і поважали, прислуховувалися до його порад. Всі дуже скорблять та сумують за Іваном Корнійовичем.

Поховали Івана Корнійовича 8 травня на п’ятому цвинтарі міста Черкаси.

Уся ромська громада висловлює щирі співчуття рідним та близьким. Просимо Бога дати сил рідним і близьким перенести біль втрати, а душу покійного Івана Корнійовича прийняти в Царство небесне. Вічний спокій Вашій душі. Світла та вічна пам’ять Вам Іван Корнійвич, та Царство Небесне…"


Сайт ЗОЦ «Аме Рома» & ЧОГО «Романі Рота» (https://roma.ck.ua/)

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon