Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
У Києві обговорили актуальні питання захисту прав національних меншин (спільнот)
17:30
14 лютого 2023 р.

У Києві обговорили актуальні питання захисту прав національних меншин (спільнот)

Представники Державної служби України з етнополітики та свободи совісті на чолі з Головою ДЕСС Віктором Єленським разом з Уповноваженим ВРУ з прав людини Дмитром Лубінцем взяли участь у зустрічі з представниками Департаменту з протидії дискримінації Ради Європи.

Під час спільної зустрічі йшлося про можливості співпраці у підтримці реформи законодавчої бази щодо національних меншин (спільнот) України, зокрема імплементації Закону України “Про національні меншини (спільноти) України”. Обговорили прогрес у розробленні Концепції державної національно-культурної цільової програми “Єдність у розмаїтті”, узгодили можливості подальшої співпраці на експертному рівні задля змістовного посилення проєктів відповідних нормативно-правових актів.

Учасники зустрічі також підкреслили негативний вплив російського повномасштабного вторгнення 2022 року на стан та можливості належного забезпечення прав національних меншин (спільнот) та корінних народів України. Наголосили на необхідності продовження підготовки Плану заходів з виконання Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини в українському суспільстві на період до 2030 року, який враховуватиме поточні виклики, з якими зіткнулась ромська національна меншина (спільнота) після 24 лютого 2022 року. Окреслено перспективи подальшої співпраці з реалізації конкретних проєктів на виконання Стратегії. Зокрема досягнуто згоди щодо ідеї проведення спільного пілотного проєкту, спрямованого на збільшення рівня паспортизації ромів України у місцях їхнього компактного проживання.


Текст та фото - Державна служба України з етнополітики та свободи совісті (https://dess.gov.ua/)

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon