Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Боротьба за вільну Україну: ром Олексій Панченко у лавах ЗСУ
20:55
4 листопада 2022 р.

Боротьба за вільну Україну: ром Олексій Панченко у лавах ЗСУ

Валентина: Розкажіть, будь ласка, трохи про себе, свою родину

Олексій: Мене звати Панченко Олексій Михайлович. Все своє життя я прожив в Запоріжській області, у місті Кам’янка-Дніпровська. Я все своє життя прожив в батьківському домі. Одружений, маю двоє дітей: перша донька Анжела, далі хлопчик Давід і найменша Тетяночка. До війни я був далекобійником, пропрацював за кермом шість років, часто бував закордоном. 

Про початок війни я дізнався зразу… адже одразу поряд з нами був приліт, коло 6 км від мого будинку. З 24 лютого до 8 квітня я ніяк не міг виїхати з міста, щоб перевезти свою родину в безпечне місце. Періодично були сильні обстріли, а інколи взагалі не випускали з міста. В один момент я та моя дружина зібрали речі та нашихдітей і на свій страх та ризик вирішили спробувати виїхати. Цього разу в нас вийшло. Приїхали на підконтрольну українську територію. 

15 квітня зранку я прийшов до військкомату, працівники якого всі були дуже шоковані «що ром рветься служити». За три дні я пройшов медичну комісію, дружині на цю тему ще нічого не казав. Тільки 20 квітня дружина дізналась і я вже був в воєнній частині. 

Валентина: Як Ви наважились на цей відповідальний крок піти служити до війська?

Олексій: Все дуже просто – я хочу, щоб мої діти жили у вільній Україні. Коли про це дізналась сім’я, вони дуже переживали, але все одно підтримували, адже це було моє рішення. За весь цей період моєї служби, а саме шість місяців боротьби за вільну Україну, кожен день для мене мов новий. Дім – це дім , вдома згадуєш все. А «там» на війні, це інше. Коли сидиш з друзями за одним столом, а згодом приходить вісточка , що його вже не має… це важко. На даний момент я вдома, насолоджуюсь найціннішим – родиною. 

На фото: "Ромський" пес Патрон

Наразі ми збираємо кошти на автомобіль для нашої бригади. Для військових ромів на фронт для 39 батальйону ОСБ ми вже зібрали 86 000 тис.грн. на машину. Необхідна сума – 3500$, наразі є 86 000 тис. грн. Продовжуємо збирати. Підтримаємо наших воїнів донатом! Не соромтесь малих пожертвувань, кожна гривня важлива!

Додатково звертаюсь до ромів – наш брат бореться за наші домівки на Херсонщині, підтримаємо! Все буде Україна! 

5167-8032-4747-9293 Ощадбанк

4149-6293-8610-7163 ПриватБанк (Панченко Януш)

PayPal: janushpanchenko@gmail.com (ім’я Yanush Panchenko)



Автор: Валентина Бузила, мережа EqualNet

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon