Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Януш Ковач – тренер з тайського боксу
17:58
20 серпня 2022 р.

Януш Ковач – тренер з тайського боксу

Родина Януша Ковача – це роми з Гуцульщини, але вже багато років мешкають на Дніпропетровщині – у місті Кам’янське (бувший Дніпродзержинськ). Сім’я нашого героя успішно інтегрована у суспільство (вчаться, працюють). І навіть більше: наприклад, Януш має чітке розуміння свого покликання. Про це детальніше у моєму матеріалі...

Коли хлопцю виповнилося дев’ять років, батьки записали його у спортивну секцію з тайського боксу. Це стало сенсом його життя. На самому піку спортивного розвитку, у вісімнадцять років, хлопець отримує травму, яка «ставить хрест» на особистій кар’єрі. Не дивлячись на ще молодий вік, Януш встиг досягти певних результатів: кандидат у майстри спорту з тайського боксу та козацького двобою, чемпіон України та призер Кубку України з тайського боксу.   

Оговтавшись від «життєвого удару», хлопець у вісімнадцять років набирає першу групу дітей і починає свій тренерський шлях. Не маючи підтримки і ніякого фінансування, за свій кошт орендує спортивний зал, купує спортивне спорядження, аби займатись улюбленою справою. Януш добився на тренерському шляху хороших результатів. Його учні є постійними учасниками та переможцями престижних змагань. Так продовжувалося до 23 лютого…. 

 Війна... Її вплив відчули майже всі, і наш герой не виняток. Проживаючи за сто кілометрів від зони бойових дій, війна «доторкнулася» і до життя нашого героя. Майже всі учні, які тренувалися в його клубі, виїхали з батьками закордон.  

Януш активно спілкується зі своїми вихованцями: переписується з ними у соціальних мережах та зідзвонюється, підтримуючи їх. Вони разом очікують на перемогу Збройних Сил України та повернення юних спортсменів додому. Напередодні війни їх спортивний клуб отримав чудову новину: місцева влада виділила приміщення для тренування. Так, там потрібно ще зробити ремонт, але це та мрія/ціль, до якої Януш разом з учнями йшли не один рік.

Мрії... Як і більшість українців, Януш очікує на перемогу України. Щоб вже якнайскоріше настав мир і мати змогу повернутися до улюбленої справи. Януш вважає, що саме виховання нашого майбутнього – дітей з міцним здоров’ям – і буде запорукою майбутньої сильної України.

Автор: Ернесто Шатро, мережа EqualNet

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon