Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Правозахисний ромський центр в Одесі: робота в умовах війни
20:16
22 червня 2022 р.

Правозахисний ромський центр в Одесі: робота в умовах війни

Ромські неурядові організації Одеської області, попри складні обставини воєнного часу, продовжують свою нелегку роботу. Однією з найбільш активних є ГО «Правозахисний ромський центр» (керівник Володимир Кондур).  

За підтримки Міжнародного фонду «Відродження», в рамках діяльності проєкту «Посилення правових можливостей в умовах воєнного стану в Україні для ромських громад», правовий Центр у червні 2022 року провів низку інформаційних та гуманітарних заходів у Петровірівський територіальній громаді Одеської області.

Війна стала новою реальністю повсякденного життя для населення України , що призвело до погіршення економічного, соціального стану людей. Велика кількість українців зі Сходу втратили свої домівки, житло та переїхали в не окуповані регіони.  Ромське населення не стало виключенням в цих складних умовах: за неофіційними даними 70 тисяч осіб ромського населення вимушені були переїхати у західні регіони України, а в Одеській області також зафіксовано біля 200 переселенців-ромів.  

Команда «Правозахисного ромського центру» зробила виїзд до Петровіровської ТГ з метою виконання поточних завдань проєкту , а саме: надання юридичної допомоги, налагодження співпраці з адміністрацією Петровіровської ТГ щодо захисту прав і свобод людини, документування переміщених осіб зі Сходу, вирішення питань гуманітарного забезпечення людей.

Юристка Центру Віра Дрангой провела інформаційну просвітницьку зустріч з ромськими родинами та надала, у польових умовах, усні юридичні консультації населенню. Після цього, медіатори Центру Максим Джум та Валерій Продан забезпечили ромські родини гуманітарними харчовими пакунками , що стало приємним сюрпризом для людей.

Допомога населенню ведеться за підтримки Ромської програми МФ «Відродження» у співпраці з місцевими відділами Юстиції, ДМС, РАЦС Одеської області, центрами Безоплатної правової допомоги Одеської області, з місцевими адміністраціями де проживають бенефіціари, а саме: м. Одеса та передмістя, Березівська ТГ, Петровіровська ТГ, Ізмаїльський район. 

Команда Центру буде інформувати про хід виконання проєкту , який буде реалізовуватися до середини жовтня 2022 року.

Автор: ГО «Правозахисний ромський центр», фб-сторінка

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon