Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Гуманітарна допомога закарпатським ромам від Словаччини
20:33
12 травня 2022 р.

Гуманітарна допомога закарпатським ромам від Словаччини

Офіс Урядового уповноваженого у справах ромських громад продовжує переговори щодо надання гуманітарної допомоги маргіналізованим групам Закарпатської області.

Уповноважений Уряду Словацької Республіки у справах ромських громад Ян Геро (Ján Hero) разом із радниками Уряду Словацької Республіки, Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді та заступником голови Закарпатської ОВА продовжили 11 травня 2022 р. переговори про надання гуманітарної та благодійної допомоги маргіналізованим групам у п’яти населених пунктах Закарпаття – це Порошково, Великий Березний, Серне, Берегово та Свалява. Це села та міста, які знаходяться від Ужгорода на відстані 40-70 км. 

Метою цих особистих переговорів є досягнення домовленості про надання гуманітарної допомоги людям із вразливих груп, які стикаються з крайньою бідністю та злиднями через триваючу війну. Можна було би тісніше підготувати механізм допомоги та забезпечити адресну та цільову доставку конкретним групам людей, які потребують матеріальної допомоги. Ця ініціатива потребуватиме співпраці ромської громади як на словацькій, так і на українській сторонах, з врахуванням спілкування ромською та українською мовами. Звертатимемося також до інших організацій та церков, які у співпраці з екуменічним товариством Закарпаття залюбки взяли б участь у конкретній допомозі. Віримо, що такою співпрацею нам вдасться пом’якшити наслідки війни для найбідніших верств ромського населення.

Автор: https://www.facebook.com/splnomocnenecRK

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon