Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Роми Золотоноші допомагають Чернігову
12:59
16 квітня 2022 р.

Роми Золотоноші допомагають Чернігову

До Вашої уваги історія про людську допомогу та взаємопідтримку людям Чернігова, які пережили жахливі часи бомбардувань та руйнувань своїх осель російськими окупантами. Ромські волонтери на чолі з Володимиром Бамбулою з міста Золотоноша (Черкаська область), який очолює Золотоніську громадську організацію Община циган «Аме рома» одразу за можливості увійти до Чернігова надали гуманітарну допомогу знедоленим чернігівчанам.

Золотоніська община циган «Аме Рома», як волонтери міста Золотоноші, у цей тяжкий час із гуманітарною місією відвідали місто Чернігів. Відвозили гуманітарну допомогу продукти та засоби гігієни постраждалим від військових дій. Дорога до Чернігова виявилася дуже важкою та жахливою. Багато чого ми бачили у новинах, багато чого чули з розповідей очевидців, але ми і уявити не могли, наскільки це все страшно від того, що ми побачили… де на будівлі людей падали літаки, у подвір’ях розривалися бомби і снаряди, де багато домогосподарств були вщент знищені, прямо сказати - зрівняні із землею, нерозірвані ракети та снаряди лежать прямо у полі та біля дороги… 

З великою вдячністю люди приймали гуманітарну допомогу та старалися чимось пригостити і нас, хотіли поділися на знак вдячності, хоч чимось що вони мають, пригощали домашнім квасом, компотом.

Жителі розповідали жахливі історії, які і уявити тяжко, як вони це все пережили. Не було ніяких умов для проживання, не було ні води, ні електроенергії, ні газу. Для пиття збирали дощову воду та розтоплювали сніг, готували їжу на вогнищах, більше місяця не мали змоги помитися. Майже не переставали лунати обстріли і вони постійно сиділи у погрібах, від чого багато жителів захворіли.

Хочемо дуже подякувати та передати величезну подяку від жителів Чернігова за надану допомогу хлібом підприємцю Ярош Леоніду Миколайовичу, за випечені пиріжки наміснику Свято-Успенського собору м. Золотоноша Сергію Снопко, та за часткову фінансову підтримку Артему Омеляненко.

Фото: Фейсбук-сторінка Володимира Бамбули

Автор: Володимир Бамбула, м. Золотоноша

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 1

  • Алла 20 квітня 2022 р. 18:55

    Дай Боже вам здоров'я

Loader desktop icon Loader mobile icon