Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Благородні справи у важкі часи
20:57
22 березня 2022 р.

Благородні справи у важкі часи

Інформаційно-аналітичне агентство «RomaUA» пропонує Вашій увазі четвертий репортаж про життя людей в умовах війни. 

На цей раз ми завітали у гості до Соціального центру при Закарпатському обласному благодійному фонді «Благо» в Ужгороді, в якому до війни проходила дошкільна підготовка ромських дітей, а зараз – це притулок для ромських родин-переселенців.  Напередодні нашого візиту, 12 березня 2022 року до Соціального центру прибуло 50 людей з міста Харків, кожному з яких було надано притулок. Зокрема, чеська організація Diakonie надала посильну гуманітарну допомогу. Важлива підтримка також отримується і від мережі осіб, які працюють з дітьми раннього віку – мережі «REYN-Україна».

Як згодом нам розповідали ромські жінки, по прибуттю потягом в Ужгород їх ніхто не хотів приймати до себе - ромів возили автобусом у Перечин, Берегово, знову повернули в Ужгород. Зневірені люди вже були готові повернулися додому у Харків. На щастя, доля розпорядилася так, що усі вони опинилися у Соціальному центрі, завдяки її керівниці Елеонорі Кулчар.

 У Центрі, станом на 19 березня, перебувають 44 вимушені переселенці, з яких 20 – це діти. Більшість родин – з Харкова. У Харкові вони залишили свої домівки, робочі місця, бізнес. Багато харківських родин мали свої торгові точки на найбільшому ринку Східної Європи - Барабашово.  Першочергові потреби цих людей – це забезпечення продуктами харчування, питною водою та медикаментам.

Очевидно, що наразі в Ужгороді проживає найбільше ромів саме з Харкова та Харківської області.

Детальніше у нашому відеосюжеті:



Фото: Фейсбук-сторінка REYN-Україна, RomaUA.

Автор: Петро Габрин

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 1

  • Ліда 2 квітня 2022 р. 15:29

    Дай Боже вам здоров'я Што ви помагайте нашим Ромам и другим людям.

Loader desktop icon Loader mobile icon