Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Молодіжний ромський форум відбувся в Ужгороді
17:13
13 жовтня 2024 р.

Молодіжний ромський форум відбувся в Ужгороді

12 вересня під гаслом «Розвиток та підтримка ромського молодіжного руху» Ужгородський Конгрес ромів «Праліпе» провів в Ужгороді захід за участі ромських активістів, громадських діячів, волонтерів, представників державних структур та молоді – як місцевих, так і з числа ВПО.   

Представники старшого покоління провели чудові презентації своєї діяльності для молоді, показавши як гарний приклад і мотивація навчатися, працювати дозволяють залучати інших однолітків до громадської діяльності, розвитку та інтеграції ромської громади в українське суспільство. Також старші наставники провели роботу з молоддю в групах на такі чотири теми:

1. Чим і ким ромська молодь вже може пишатися?

2. З якими викликами найчастіше зіштовхується ромська молодь?

3. Яких можливостей (подій, навчань, обмінних візитів і т.п.) хотілося б мати більше?

4. Які ініціативи ромська молодь готова сама організувати або долучитися до організації для себе й своїх однолітків найближчим часом? Які можливі дати майбутніх подій? Які ресурси для цього необхідні?

Велика подяка всім хто приймав участь та окрема подяка за чудову роботу в даному заході Олені Біланіній, Елеонорі Кулчар, Мирославу Горвату, Йосифу Кажміру, Аладару Горвату, Крістіану Баджо, Евгенії Навроцькій, Сімоні Горняк.

P.S. Форум відбувся за фінансової підтримки Офісу Ради Європи в Україні (Земфіра Кондур).



Сергій Чічак, Ужгородський Конгрес ромів «Праліпе»

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon