Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Виставка ромських картин в Ужгороді
10:16
23 серпня 2024 р.

Виставка ромських картин в Ужгороді

22 серпня у стінах Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород відбулося урочисте відкриття виставки робіт ромського художника Тиберія Йонаша та вихованців художньої школи «Ром Арт» під назвою «Барви ромської душі». Виставка приурочена до сьомої річниці заснування єдиної в Україні ромської художньої школи «Ром Арт», яка знаходиться в Мукачеві.

На відкриття завітали почесні гості, громадські лідери, представники влади, журналісти. З вітальним словом виступив Генеральний консул Йожеф Бачкаі. До слова також були запрошені начальник управління національностей та релігій Закарпатської ОДА-ОВА Олександр Лях, депутат Ужгородської міської ради Мирослав Горват, ромологиня Євгенія Навроцька, голова Міжнародного благодійного фонду «Регіон Карпат» «NEEKA» Альберт Пірчак, керівниця благодійного фонду «Благо» Елеонора Кулчар

Загалом на виставці представлено вісім художніх полотен Тиберія Йонаша та одинадцять робіт учнів школи «Ром Арт» (Тібор Йонаш, Аманда Балог, Бурчі Хорват, Дженіфер Йонаш, Йовжі Віраг, Ноемі Кафланович, Олівія Хорват, Мікі Аміт, Маріка Йонаш та Альберт Ракоці). Виставка триватиме впродовж місяця, вхід вільний за адресою: м. Ужгород, Православна набережна, 12. За бажанням, виставлені картини можна придбати.

Тиберій Йонаш та учні школи «Ром Арт» висловлюють велику подяку за чудовий прийом та організацію виставки Генеральному консульству Угорщини в м. Ужгород (Йожеф Бачкаі), а також Міжнародному благодійному фонду «Регіон Карпат» «NEEKA»  (Альберт Пірчак) та благодійному фонду «Благо» (Елеонора Кулчар).  


Автор: Тиберій Йонаш

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon