Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
В Ужгороді подали місцевий план заходів до «ромської» стратегії
17:34
16 вересня 2023 р.

В Ужгороді подали місцевий план заходів до «ромської» стратегії

Депутат Ужгородської міської ради, громадський діяч та правозахисник Мирослав Горват повідомив про розробку проєкту плану заходів щодо реалізації «ромської» стратегії в обласному центрі:

«Ви знали, що в Україні є затверджена «Стратегія сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини». На рівні держави вона чинна до 2030 року. 

Але далі цього стратегічного документа нічого не рухалось. Особливо на місцевому рівні., тим паче в нашому краю, де проживає найбільше ромів в Україні. 

Тому я, як депутат Ужгородської міської ради разом із Марією Менджул – керівницею Карпатської агенції прав людини «ВЕСТЕД» подали звернення до міського голови Богдана Андріїва проєкт плану заходів для виконання державної стратегії. 

Нині Ужгород, як обласний центр не має взагалі розуміння, як взаємодіяти з ромами, що варто робити для їхньої інтеграції, як покращувати освіту та медичні послуги для ромів, як витягувати людей із резервації.

Ми з громадськими активістами маємо таке бачення, держава має таке бачення, закордонні партнери мають таке бачення, тому варто і на рівні міста та інших громад області працювати у цьому напрямку.

Сподіваюся, що зараз міська влада нас почує і Ужгород стане амбасадором змін у ромській політиці».


Фейсбук-сторінка Myroslav Horvat

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon