Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Новий Інтеграційний центр для ромських дітей у Мукачеві
19:33
22 серпня 2023 р.

Новий Інтеграційний центр для ромських дітей у Мукачеві

22 серпня в Мукачеві відкрився Центр для дітей ромської національності. Про це повідомляє заступник голови Мукачівської районної ради Роман Тарабій:

«Сьогодні разом з Представником Уповноваженого ВРУ з прав людини Андрієм Крючковим, Генеральним Консулом Республіки Чехія у Львові Давідом Нови, представниками NEEKA Ukraine мав за честь відвідати відкриття у м. Мукачево нового центру для дітей ромської національності, який організований завдяки зусиллям міжнародної благодійної організації Romodrom та фонду Chiricli. 

Мета створення даного центру – допомога у підготовці дітей до школи, як фундаменту отримання якісної освіти. Його функціонування є однією зі складових потужної системи інтеграції ромів у суспільство: таких як отримання вищої освіти, здобуття престижної й потрібної професії, залучення ромів до активнішої участі у суспільному та громадському житті країни, позбавлення у свідомості людей стереотипу, що роми – нація, яка тільки споживає, «дати кожному з них вудку, а не рибу», оскільки це нація з потужною енергією та енергетикою та, на мою думку, недооціненим потенціалом. 

Одним із підтверджень цього може бути й організація цього центру. Без жодних бюджетних коштів, виключно на ентузіазмі організаторів, меценатів та самих ромів (ремонт проводили силами самого населення) за короткий проміжок часу приміщення без жодних умов було перетворене на комфортний заклад з опаленням, водозабезпеченням, санітарними умовами, кухнею, столовою та умебльованими навчальними кімнатами – залами. 

Наприкінець побажав діткам вірити в себе, подивитися навколо, вибрати достойний приклад з тих, ким вони б хотіли стати і йти до своєї мети. Змогли інші – зможуть і вони!»


Фото - Роман Тарабій, Рада Каландія

Фейсбук-сторінка «Роман Тарабій» (https://www.facebook.com/RomaTarabiy)

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon