Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Допомога малозабезпеченим ромським родинам від Фонду EVZ
19:17
17 серпня 2023 р.

Допомога малозабезпеченим ромським родинам від Фонду EVZ

З початком російської агресії проти України велику допомогу ромських громадам України та Закарпаттю зокрема систематично надає німецький Фонд «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» (нім. – Stiftung Erinnerung, Verantwortung und Zukunft, скор. – EVZ). Через діяльність багатьох ромських неурядових організацій, найбільш малозабезпечені верстви ромських громад (роми похилого віку, багатодітні родини, люди з інвалідністю) мають постійну можливість на отримання гуманітарної, соціальної, правової допомоги. Розповімо про деякі поточні активності:

 1. Товариство «Гідність» (м. Ужгород)

Впродовж літа відбулися акції з масової роздачі продуктових наборів, медикаментів та гігієнічних засобів для ромських родин міста Ужгород.

 

 2. Товариство «Чачімо» (м. Харків – Ужгород)

За словами Голови товариства Миколи Бурлуцького, «Особливо сьогодні люди потребують допомогу і відчуття безпеки. Завдяки Фонду EVZ, ми надаємо цю підтримку ромським громадам на Закарпатті. Найбільш нагальна потреба в ромських родинах є у продуктових наборах, які ми надаєм в населених пунктах по всій області. На цих фото, наприклад, ми роздавали набори у ромських поселеннях Ужгородського району. Дякуємо Фонду EVZ  і всім нашим партнерам, які переймаються потребами і проблемами людей в Україні у цей нелегкий час для всіх нас!»


3. Товариство «Рома» (м. Ужгород)

Товариство «Рома» впродовж багатьох років активно співпрацює з Фондом EVZ, успішно реалізувало чимало заходів гуманітарного, правового та культурного напрямків. В умовах соціально-економічної кризи, викликаної триваючою війною, члени товариства «Рома» впродовж 2023 р. продовжують активну діяльність по допомозі ромським громадам. Особливу увагу вони звертають на людей похилого віку, в т.ч. і тих, які постраждали особисто або їхні батьки, від подій нацистського геноциду часів Другої світової війни.


Усі проєктні діяльності здійснюється за підтримки німецького фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» (нім. – Stiftung Erinnerung, Verantwortung und Zukunft, скор. – EVZ)

Автор: Віктор Човка

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon