Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Допомога ромським громадам Закарпаття в умовах війни
17:53
26 червня 2023 р.

Допомога ромським громадам Закарпаття в умовах війни

В умовах триваючої російської агресії проти України особливо вразливими стали найбільш соціально незахищені та дискриміновані верстви населення. До таких належать і представники ромських громад Закарпатської області, зокрема люди похилого віку, багатодітні та малозабезпечені родини, одинокі матері, ромські родини з числа внутрішньо переміщених осіб.

Закарпатська обласна молодіжна громадська організація «Гідність» («Патів») з Ужгорода у ці нелегкі для всіх часи намагається за кожної можливості допомагати таким нужденним. Завдяки триваючій підтримці від німецького фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» впродовж весни-літа надається систематична гуманітарна підтримка, зокрема така як: адресне забезпечення медикаментами, продуктовими наборами, допомога в оплаті комунальних послуг дворогосподарств. Також проводиться активна робота щодо надання соціальних та правових консультацій та супроводу представників ромських громад. 

* * *

Проєктна діяльність здійснюється за підтримки німецького фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» (нім. – Stiftung Erinnerung, Verantwortung und Zukunft, скор. – EVZ) в рамках реалізації проєкту «Гуманітарна і культурна підтримка ромських громад в Ужгороді та Закарпатській області в умовах триваючої війни росії проти України»


Автор: Віктор Човка

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon