Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
«Барви ромської душі» та «Писанкове Мукачево» - мистецькі заходи в Закарпатті
22:20
6 квітня 2023 р.

«Барви ромської душі» та «Писанкове Мукачево» - мистецькі заходи в Закарпатті

За кілька днів ми відзначатимемо Міжнародний день ромів. Впродовж 5-6 квітня в Ужгороді та Мукачеві відбулися два цікаві мистецькі заходи. 

Перший захід (05 квітня) – це урочисте відкриття мандрівної виставки «Барви ромської душі» в галереї «Ужгород». «Барви ромської душі» - це традиційна художня виставка робіт ромського художника Тиберія Йонаша та учнів школи «Ром Арт» (м. Мукачево), яка вже «побувала» у минулих роках у Києві, Дніпрі, Одесі.

 З вітальними словами виступили, зокрема, начальник управління національностей та релігій департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської обласної військової адміністрації Олександр Лях, який вручив грамоти та цінні подарунки юним художникам; депутат Ужгородської міської ради Мирослав Горват; Голова Закарпатської організації Національної спілки художників України Борис Кузьма; менеджерка Міжнародного фонду «Відродження» Вікторія Стократюк. Всього для глядачів на огляд виставлено до пів сотні робіт митця Тиберія Йонаша та учнів художньої школи «Ром Арт». Також презентовано і кольоровий календар на 2023 рік з художніми полотнами. Як зазначив Тиберій Йонаш, «календар вийшов друком завдяки нашим меценатам – Міжнародному фонду «Відродження» (м. Київ) та Елеонорі Кулчар – директорці благодійного фонду «Благо» (м. Ужгород) та національній координаторці проєкту Мережі REYN-Україна. За що ми їм щиро дякуємо!»



Другий захід (06 квітня) – це урочисте відкриття Великодньої виставки «Писанкове Мукачево», до якої долучились три місцеві мистецькі заклади Мукачева, а саме ромська художня школа «Ром Арт», Мукачівська художня школа ім. М. Мункачі та навчальний центр «Platform 9 3/4». Дана виставка писанок проводиться у Мукачеві вже вдруге. Цьогоріч мистецький захід проходить за підтримки Мукачівської міської ради, місцевого художника, керівника громадської організації та художньої школи «Ром Арт» Тиберія Йонаша, громадської організації «Німецька молодь Закарпаття» та Міжнародного фонду «Відродження».




Використані фото - Закарпатська ОВА, Мукачівська міська рада, Мирослав Горват, Віктор Човка.

Автор: Віктор Човка

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon