Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Презентація результатів роботи Благодійного фонду «Благо» у стінах Закарпатської ОДА
23:31
29 грудня 2022 р.

Презентація результатів роботи Благодійного фонду «Благо» у стінах Закарпатської ОДА

29 грудня в Ужгороді презентували результати роботи Закарпатського обласного благодійного фонду «Благо».

Майже двадцять років соціальний осередок спільно з партнерами займається наданням комплексної допомоги ромському населенню. Йдеться насамперед про гуманітарну та освітню підтримку.

З початком повномасштабного вторгнення напрямок роботи Фонду змінився. Основні зусилля спрямували на підтримку ВПО. «Благо» опікується переселенцями, надає гуманітарну допомогу медичним закладам, повідомила директорка організації Елеонора Кулчар.

За її словами, в березні в Ужгороді відкрили шелтер і прихистили півтори тисячі людей з різних областей України. Станом на сьогодні тут проживає 79 вимушених переселенців, 19 з яких – діти.

В осередку ЗОБФ «Благо» люди отримують комплексну підтримку, зокрема гуманітарну, психологічну та юридичну допомогу. На базі центру також працюють фахівці міжнародної організації «Лікарі без кордонів». У шелтері дорослі і діти мають змогу проходити психологічну реабілітацію та адаптацію, займатися артпсихологією. Для молодших організовані заняття з учителями.

Також під час презентації поділилися своїм досвідом переселенці з Херсона, Словʼянська та Донецька, які мешкають в осередку. Вони розповіли власні історії, свої враження від Закарпаття та подякували команді Фонду за всебічну підтримку.

«У планах – подальша підтримка ВПО та відкриття великого комплексного соціального центру», – резюмувала Елеонора Кулчар.

Чимало проєктів Фонд реалізовує за сприяння Закарпатської ОВА, зокрема й управління національностей та релігій департаменту культури, національностей та релігій.


Текст та фото з офіційного веб-сайту Закарпатської ОДА (https://carpathia.gov.ua/news/ponad-pivtory-tysiachi-pereselentsiv-vid-pochatku-viiny-prykhystyv-zobf-blaho)

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon