Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
В Ужгороді обговорили питання працевлаштування ромів
21:07
29 грудня 2021 р.

В Ужгороді обговорили питання працевлаштування ромів

29 грудня в Ужгородському міському центрі зайнятості відбулася зустріч представників ромської громади Ужгорода, керівництва Центру зайнятості та первинної правової допомоги.

Ініціатором зустрічі виступили ромські соціально-медичні посередники (медіатори) Міжнародного благодійного фонду «Чіріклі» (м. Київ). Головне питання яке було обговорено – шляхи вирішення проблем зайнятості ромського населення Ужгорода.

У вступному слові директор Ужгородського міського центру зайнятості Сергій Олексіюк окреслив шляхи подальшої співпраці з представниками ромської громади міста у напрямку зменшення рівня безробіття на наступний 2022 рік. Зокрема, ним були виокремлені такі проблеми як відсутність офіційного стажу роботи у ромів похилого віку, низький рівень післяшкільної освіти ромської молоді, недостатня профорієнтаційна робота у школах де навчаються роми, активна популяризація позитивних прикладів «успішних ромів» серед молоді.

Представник Центру зайнятості Ігор Мельников детально зупинився на положеннях Постанови Кабінету Міністрів України за № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей», яка вступає в силу з 1 січня 2022 року. Так, для малозабезпечених сімей держава вперше створюватиме умови для започаткування власної справи (наприклад, у формі ФОПів) і надаватиме відповідну фінансову підтримку.

Представники від ромської громади, зокрема Віктор Човка, Сергій Чічак, Аладар Горват, Томаш Бучко висловили свої бачення щодо поглиблення співпраці з міським Центром зайнятості та шляхів підвищення мотивації ромської молоді Ужгорода до пошуку роботи.

Директор Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Давиденко розповів про роботу та можливості свого Центру, зокрема у напрямку надання правової допомоги для представників ромської громади Ужгорода.

Зустріч в Ужгородському міському центрі зайнятості стала свого роду підсумковою за 2021 рік. А у попередні місяці в рамках реалізації проєкту «Посилення громадської участі ромів в Україні» (Міжнародний благодійний фонд «Чіріклі» у партнерстві із SODI, ФРН) проходили регулярні зустрічі як з представниками органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, так і з ромською молоддю Ужгорода (на фото).


Автор: Віктор Човка

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon