Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Роми - у центрі уваги профільного Комітету Верховної Ради України
21:36
1 червня 2021 р.

Роми - у центрі уваги профільного Комітету Верховної Ради України

Протягом 30 та 31 травня в Ужгороді перебувала поважна делегація, до складу якої увійшли народний депутат України Дмитро Лубіцець, представниця фонду «Чіріклі» Земфіра Кондур, представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в західних областях Світлана Семчишин.

30 травня, зокрема, гості відвідали ромське поселення у мікрорайоні Радванка. Завітали до ромських родин, ознайомилися з роботою Ромського центру розвитку дітей раннього віку (керівниця – Елеонора Кулчар).



Наступного дня, у приміщенні ректорату Ужгородського національного університету відбулося широке засідання профільного Комітету ВРУ з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин. Вів засідання Голова даного Комітету ВРУ Дмитро Лубінець. З боку громадськості чи не найчисельнішим було представництво ромських неурядових організацій області (Мирослав Горват, Вільгельм Пап, Світлана Адам, Елеонора Кулчар, Борис Бучко, Юрій Мандич). Піднімалися гострі питання щодо освіти ромських дітей, працевлаштування та соціального захисту, узаконення земельних ділянок, залученості ромів до органів влади та місцевого самоврядування.


Автор: Віктор Човка

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon