Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
В Ужгородській гімназії № 14 говорили про мову ворожнечі
20:07
18 лютого 2021 р.

В Ужгородській гімназії № 14 говорили про мову ворожнечі

18 лютого 2021 року в Ужгородській гімназії № 14 для учнів була проведена цікава презентація та тему “Протидія та реагування на онлайн-мову ворожнечі щодо ромів”. Захід був організований завдяки Міжнародному благодійному фонду “Чіріклі”, ромському журналісту та громадському активісту Віктору Човці, керівництву гімназії в особі директорки Оксани Легези.

Гімназисти з цікавістю слухали про те, що таке мова ворожнечі, як вона класифікується та визначається різними міжнародними організаціями, як і ким використовується в Інтернет-просторі. В режимі “онлайн” з учнями спілкувалися представники Фонду “Чіріклі” Юліан Кондур та Роман Зіменко. Саме даний Фонд, у співпраці з кількома міжнародними організаціями (напр., РЕСАО, Google, ERGO) системно досліджує використання мови ворожнечі по відношенню до ромської національної меншини в Україні, активно протидіє її проявам.

У ході презентації були докладно описані найбільш поширені приклади використання мови ворожнечі, як потрібно реагувати на такі негативні речі. Головне, про що учні мають завжди пам'ятати - кожна людина має права, зокрема право на захист своєї честі і гідності!

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 1

  • Viktor 18 лютого 2021 р. 20:13

    Super!Гарна ініціатива!

Loader desktop icon Loader mobile icon