Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Фонди  «Відкритого суспільства» інвестують у ромський рух  Європи до 2030 р.
19:58
1 червня 2022 р.

Фонди «Відкритого суспільства» інвестують у ромський рух Європи до 2030 р.

Фонди «Відкритого суспільства» (The Open Society Foundations – OSF) анонсували про свої наміри щодо створення та інвестування в нову, європейську незалежну ромську фундацію. Під керівництвом Желька Йовановича (Zeljko Jovanovic), нинішнього директора Офісу ромських ініціатив Відкритого суспільства, новий фонд планує стати найбільшим європейським фондом для ромів.

Протягом 10-річного періоду Фонди «Відкритого суспільства» (ФВС) надаватимуть фінансування новому фонду, який продовжить роботу за програмою ФВС щодо ромів. «Я з гордістю повідомляю в Міжнародний день опору ромів, що ми виводимо на новий рівень нашу довгострокову зобов'язаність щодо ромів», – сказав Джордж Сорос, засновник і голова Фондів «Відкрите суспільство», 16 травня 2022 р.

«Ми допоможемо побудувати Європейський фонд на чолі з ромами. Це вирішальний наступний крок у наших інвестиціях. Інвестувати у ромських лідерів, які пишаються своїм походженням, віддані своїй громаді та здатні реагувати на виклики нашого часу. Наша підтримка для ромів – це одна з активностей моїх фондів, якою я пишаюся найбільше. Ми будемо прагнути забезпечити успіх цього фонду. Я сподіваюся, що ці багатообіцяючі зусилля підтримають ті, хто вірить у ‘Європу рівності та справедливості для всіх’», – сказав Дж. Сорос.

На фото: Джордж Сорос

Протягом тридцяти років Фонди «Відкритого суспільства» є ініціативами, що проводяться в секторі неурядових організацій, що підтримують боротьбу за рівність та політичну участь 12-мільйонної громади ромів Європи. «Ми мріяли, сподівалися та наполегливо працювали над цим моментом. Після тридцяти років програм для ромів у рамках «Відкритого суспільства», які є піонерами та розвивають «голоси» та лідерство ромів, тепер ми готові побудувати та очолити повноцінний фонд з охопленням у різних європейських країнах», – сказав Ж. Йованович. Він додає, що метою також є підвищення політичної участі ромів та їхньої самоорганізації на безпрецедентному рівні, щоб «голоси» ромів були почуті, а ідеї рівності та справедливості для всіх у Європі мали потужного спонсора.

На фото: Желько Йованович

Новий фонд має розпочати свою роботу до жовтня 2023 року. Він створить та розширить мережу європейських ініціатив щодо ромів за активної підтримки ФВС (OSF) та багатьох інших фінансових організацій, таких як Ромський освітній фонд, Європейський інститут мистецтв і культури ромів, Ініціатива розвитку ромського підприємництва та рухи ромів на національному рівні, такі як «Aresel» в Румунії, «Opre Roma» в Сербії, «Kethane» в Італії, «Постійна конференція ромів» у Болгарії, «Avaja» в Північній Македонії та інші.


Переклад з англійської - Віктор Човка

Автор: За матеріалами ROMEA.CZ

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon