Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Художній пленер «Сакура арт» об’єднав талановиту молодь Мукачева
20:22
13 квітня 2024 р.

Художній пленер «Сакура арт» об’єднав талановиту молодь Мукачева

У Мукачеві у ці дні проходить дитячий художній пленер «Сакура арт», про підготовку до якого повідомив один з організаторів Тиберій Йонаш:

«Квітень місяць на Закарпатті – це коли всюди квітнуть сакури, які у Мукачеві найгарніші!

Спільно з учнями художніх шкіл «Ром Арт» та ім. М. Мункачі вперше в нашому місті відбудеться цікавий художній пленер «Сакура арт», у ході якого учасники переноситимуть красу цвітіння сакур на свої полотна. 

Пленер триватиме три дні, впродовж 12-14 квітня. Організатори – художник Тиберій Йонаш, за підтримки громадської організації «Голос ромні» (керівниця Анжеліка Бєлова) та Мукачівської міської ради».

Про урочисте відкриття пленеру повідомляє відділ культури та молодіжної політики Мукачівської міської ради:

«Сьогодні у Мукачеві стартував дитячий художній пленер «Сакура Арт», участь у якому беруть 20 юних художників художньої школи «ROM-ART» та Мукачівської художньої школи ім. М. Мункачі.

Під час урочистого відкриття, талановитих дітей привітали та побажали творчої плідної праці начальниця відділу культури та молодіжної політики управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради Ірина Калій, організатор пленеру – художник та керівник і засновник художньої школи «ROM-ART» Тиберій Йонаш, представниця громадської організації «Голос ромні», художник Ігор Луценко та директорка Мукачівської художньої школи ім. М. Мункачі Оксана Колесник.

Всі учасники пленеру отримали подарункові набори та обрали собі локації для малювання. Зазначимо, що працюватимуть юні художники протягом трьох днів, переносячи красу цвітіння сакур на свої полотна».


Впродовж другого дня роботи художнього пленеру «Сакура Арт» його учасники зібрались у міському парку Мукачева. Учні двох шкіл – «Ром арту» (керівник Тиберій Йонаш) та ім. М. Мункачі (доцент кафедри рисунку Закарпатської академії мистецтв Ігор Луценко), які продовжили домальовувати свої роботи на тему цвітіння сакур. Загалом кожен учасник виконає дві роботи - перша на тему сакур, а друга - вільна творча робота.


Тиберій Йонаш, 

Фейсбук-сторінка «Мукачівський відділ культури та молодіжної політики»

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon