Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Анжеліка Бєлова: «Моя історія одна із тисячі історій незламних українських жінок»
15:17
28 травня 2023 р.

Анжеліка Бєлова: «Моя історія одна із тисячі історій незламних українських жінок»

резидентка Громадської організації «Об’єднання ромських жінок «Голос Ромні» та регіональна представниця Українського Жіночого Конгресу Анжеліка Бєлова під час дискусії «Жінки у процесах прийняття рішень» у Рейк'явіку (Ісландія), яка відбулася в середині травня 2023 р., розповіла про досвід підтримки українок і українців під час війни:

«У березні минулого року моя організація починала з команди з 4 людей та 3 волонтерів, роздавали гуманітарну допомогу, евакуювали людей з Запорізької області. Сьогодні нас майже 50. Ми працюємо на півдні, сході, заході та в центральній Україні — у семи містах.

Я знаю, що моя історія одна із тисячі історій незламних українських жінок, які невпинно працюють для допомоги Україні та українцям, — зазначила Анжеліка під час виступу на Ісландському Жіночому Конгресі 2023, — кожна жінка в моєму оточенні тим чи іншим чином задіяна в волонтерській, громадській діяльності. 

Я знаю, що мій досвід та експертиза важливий та допоможе Україні у процесах раннього відновлення, я готова і маю приймати участь у процесах відбудови та відновлення після нашої перемоги».

Дискусія «Women in Decision-Making» мала на меті привернути увагу до найкращих практик гендерної політики, зокрема, у питаннях дієвої участі жінок у процесах ухвалення рішень, які вже багато років є частиною внутрішньої політики Ісландії - країни, яка очолює світові рейтинги у питанні гендерної рівності. 

У свою чергу, українські спікерки поділися історіями повномасштабної війни в Україні та розказали про власний досвід лідерства у тих сферах, які вони представляють, а також про перспективи своєї участі у відбудові України на принципах рівності та гендерного балансу.  

Дякуємо директорці зі стратегії УЖК Ірині Дробович за організацію цього неймовірно корисного заходу, і всьому Українському Жіночому Конгресу за просування українського жіночого активізму на міжнародному рівні!»

Фото: Український Жіночий Конгрес, Voice of Romni

За матеріалами фейсбук-сторінки Voice of Romni (https://www.facebook.com/voiceofromni)

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon