Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Фонд «Чіріклі»: благодійність та людяність
20:46
18 березня 2022 р.

Фонд «Чіріклі»: благодійність та людяність

З початком російської навали в особливій небезпеці опинилися вразливі групи населення України, зокрема малозабезпечені та багатодітні родини, люди з обмеженими можливостями, люди похилого віку, представники національних меншин та ін. Громадський сектор зумів за короткий проміжок часу активізувати свої зусилля по наданню різносторонньої допомоги цим громадянам. 

Стосовно допомоги ромськии громадам, то однією з найбільш дієвих організацій стала Міжнародна благодійна організація «Ромський жіночий фонд «Чіріклі»» (директор – Юлія Кондур). Команда Фонду «Чіріклі» не вирізняє ромів поміж інших громадян, а допомагає усім, кому має можливість простягнути руку підтримки! 

МБО «Чіріклі» звертається до усіх громадян та організацій: «Ми не можемо стояти осторонь! Війна, як ніщо раніше, об’єднала усі народи, що проживають в Україні, й остаточно дала можливість побачити, що ми – усі українці, хоч і різного етнічного походження. Сьогодні ми підтримуємо гуманітарні штаби, школи, громадські їдальні та ін. на Київщині, Харківщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Луганщині, Львівщині, Полтавщині, Сумщині, Одещині й Закарпатті. Тут будь-хто, зокрема й люди з інвалідністю та роми, можуть отримати щоденну порцію гарячого харчування чи набору продуктів». 

У коментарі для редакції «RomaUA» Юліан Кондур, представник МБО «Чіріклі», зокрема, зазначив: «В даний час діяльність нашого Фонду спрямована на підтримку гуманітарних напрямків роботи. Ми бачимо ті потреби, які є зараз у людей. В першу чергу – це забезпечення безпеки, евакуація із зон бойових дій, допомога у самоорганізації людей, ми маємо просто давати людям можливість виїхати у безпечні місця».

Головними міжнародними організаціями, які сьогодні допомагають МБО «Чіріклі» є – ERGO Network (EUROPEAN ROMA GRASSROOTS ORGANISATIONS NETWORK, м. Брюсель), Diakonissalaitos (Deaconess Foundation, м. Гельсінкі), UN Women (ООН-жінки, м. Нью Йорк). Коротко про головні напрями допомоги по областях від Фонду «Чіріклі» та партнерів:

Харків

Регулярна допомога надається у вигляді передачі громадянам продуктів першої необхідності, зокрема харчування та медикаментів, пріоретизуючи увагу на ромах та людях з обмеженими можливостями. Так, 16 березня, було роздано 1800 порцій гарячих обідів, 800 булочок, 1100 солодощів та 120 літрів гарячого узвару.

Одеса

Регулярна допомога надається у вигляді передачі громадянам продуктів першої необхідності, зокрема харчування та медикаментів, пріоретизуючи увагу на ромах та людях з обмеженими можливостями. Наприклад, 15-16 березня проведена робота з роздачі гарячих обідів: щодня по 70 порцій для провідників залізниці, 70 порцій для команди волонтерського центру, 160 порцій для вимушених переселенців та персоналу залізничного вокзалу. Всього 600 порцій за два дні.


Кілія, Одеська область

Регулярна допомога надається у вигляді передачі громадянам продуктів першої необхідності, зокрема харчування та медикаментів, пріоретизуючи увагу на ромах та людях з обмеженими можливостями. Цього тижня (14-18 березня) було надано допомогу багатьом сімʼям. Вони отримали продукти харчування, речі першої необхідності.

Запоріжжя

Регулярна допомога надається у вигляді передачі громадянам продуктів першої необхідності, зокрема харчування та медикаментів, пріоретизуючи увагу на ромах та людях з обмеженими можливостями.

Дніпро

Регулярна допомога надається у вигляді передачі громадянам продуктів першої необхідності, зокрема харчування та медикаментів, пріоретизуючи увагу на ромах та людях з обмеженими можливостями. Цього тижня (напр., 13 березня) було надано допомогу сімʼям у місті Дніпро. Вони отримали продукти харчування, речі першої необхідності та гарячі обіди.

Кремінна, Луганська область

Місто Кремінна, що на Луганщині, зараз серед тих населених пунктів, де гуманітарна ситуація особливо ускладнена – відсутня електроенергія й опалення, а місто знаходиться під безперервними обстрілами. У партнерстві з громадською організацією «Бахтало Дром» (Анна та Михайло) організовано заходи з реалізації допомоги у виглядів продуктів першої необхідності, незважаючи на небезпечну ситуацію у місті, обстріли і вибухи ракет.

Ужгород 

Регулярна допомога надається у вигляді передачі громадянам продуктів першої необхідності, зокрема харчування та медикаментів, пріоретизуючи увагу на ромах та людях з обмеженими можливостями.

Львів

Допомога надається у вигляді гарячих обідів, речей та продуктів першої необхідності (напр., води) вразливим верствам населенням, пріоритизуючи увагу на ромах та людях з інвалідністю. Фонд «Чіріклі» висловлює окрему подяку місцевим ромським медіаторам та Львівському координаційному центру підтримки внутрішньопереміщених осіб за участь у підготовці та наданні допомоги.

ФОТО: МБО "ЧІРІКЛІ"

Автор: Петро Габрин

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon