Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Прихисток та милосердя в умовах війни
18:59
10 березня 2022 р.

Прихисток та милосердя в умовах війни

З початку російської навали роми з різних куточків України почали активно переміщуватись у західні області країни. Одним із місць їхнього прихистку є ромська релігійна громада пастора Віктора Фонтоша, який опікується вимушеними переселенцями з Харкова, Києва та інших міст. 

Будівля Церкви Ісуса розташована у мікрорайоні Радванка в Ужгороді. Головне приміщення, де проводяться Богослужіння, слугує і місцем ночівлі для вимушених переселенців. Кожного ранку і вдень люди моляться за перемогу та мир в Україні, а ввечері розкладають матраци для сну. Поряд знаходиться підсобне приміщення: тут готують їжу та зберігають продукти. Усі дружні та допомагають один одному. Зазначимо, що серед переселенців є не тільки роми, а й багато українців і, навіть, корейці.

Політична партія Словацької Республіки, яка представляє ромську громаду ціє їкраїни, - «Ромська коаліція» («Strana romskej koalicie») з м. Кошице, активно допомагає ромам з України, які опинилися у складних життєвих умовах через війну. 9 березня 2022 р. ромські громадські активісти товариства «Гідність» («Патів») завітали з продуктовими наборами, які були придбані за кошти «Ромської коаліції». За це ми висловлюємо нашим друзям щиру вдячність!

Більше того, заступник голови «Ромської коаліції» Гейза Адам-молодший, а також його колега Марцел, який є старостою ромського поселення Лунік-9 у Кошицях, постійно допомагають і тим українським ромам, які наразі перебувають у Словаччині, у селі Павловце-над-Угом. Через місцевого пастора Марека Гомбара тут також вже надана невелика гуманітарна та фінансова допомога. Завдяки цьому, наші люди змогли дістатися до Німеччини, Чехії та Угорщини. 


Ми очікуємо, що всебічна підтримка від наших словацьких колег для вимушених переселенців з України буде активно продовжуватися!

Автор: Віктор Човка

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon