Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Мандрівна художня виставка «Барви ромської душі» завітала в Одесу
21:09
19 грудня 2021 р.

Мандрівна художня виставка «Барви ромської душі» завітала в Одесу

16 грудня у залі Одеського музею західного і східного мистецтв (WE ART MUSEUM) відбулося урочисте відкриття цікавої виставки – «Барви ромської душі». «Барви ромської душі» – це оригінальне поєднання художніх робіт ромського митця Тиберія Йонаша та учнів його художньої школи «Ром Арт» (м. Мукачево). Цьогоріч виставку побачили у Києві та Дніпрі.

Одеський музей західного і східного мистецтв (директор – Ігор Борисович Пороник) – це один із найбільших художніх музеїв України, колекції якого мають високу художню та культурну цінності. У музеї постійно проводяться цікаві виставки. Наразі одна з них – це виставка світлин відомого одеського фотографа Вікентія Кугеля – погляд на Одесу та її людей, які автор створював впродовж 1913-1953 років.

Великі зусилля до організації та проведення виставки доклали Одеська ОДА, зокрема Департамент культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини, а також дирекція та персонал Музею західного і східного мистецтв.

На відкриття експозиції завітали численні гості, зокрема, місцеві культурні діячі, художники, представники преси, місцева ромська громада. Виставка триватиме до кінця 2021 року. Тож запрошуємо усіх бажаючих її оглянути!

За словами Тиберія Йонаша, мандруюча художня виставка «Барви ромської душі» була б неможливою до проведення без постійної підтримки з боку Міжнародного фонду «Відродження».

Автор: Петро Габрин

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon