Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Представник Омбудсмана відвідав «ромську» гімназію в Ужгороді
19:55
29 лютого 2024 р.

Представник Омбудсмана відвідав «ромську» гімназію в Ужгороді

Днями до Ужгородської гімназії № 14 завітав поважний гість, а саме Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Закарпатській області:

«Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Закарпатській області Андрій Крючков відвідав Ужгородську гімназію № 14, в якій навчаються діти ромської національної меншини. Гімназія має вже майже 100-річну історію, адже відкриття тоді ще школи відбулося у 1926 році.

Як повідомила директорка гімназії Оксана Іванівна Легеза у навчальному 2024-2025 рік в Ужгородській гімназії №14 здобувають освіту – 228 дітей.

Крім загальнообов’язкової навчальної програми, колектив гімназії спільно з соціальними партнерами проводить для учнів гімназії різного роду майсер-класи та гуртки. Діти мають можливість познайомитись та спробувати себе у мистецтві розпису вітражу, свічкарстві, виготовлені крафтового мила та навіть навчатися роботі зі швейними машинками.

Представник Уповноваженого у Закарпатській області передав гімназії спортивний та канцелярський інвентар від Дитячого фонду UNICEF.

Дотримання прав національних меншин в Україні – один з напрямків діяльності Офісу Омбудсмана України».


Фейсбук-сторінка «Представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини в Закарпатській області»

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon