Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
"Пап-джаз-квартет" заграв у атріумі Закарпатської ОДА
23:27
31 травня 2021 р.

"Пап-джаз-квартет" заграв у атріумі Закарпатської ОДА

30 травня в атріумі Закарпатської обласної державної адміністрації пройшов концерт єдиного в Україні ромського джазового колективу «Пап-джаз-квартет».

На концерті були присутні поважні гості, серед яких народні депутати України, ромські громадські лідери та представники Закарпатської ОДА.

Також в рамках концерту колектив «Пап-джаз-квартету» у складі: Віллі Пап-молодший (клавішні інструменти, керівник колективу, Заслужений працівник культури України), Едуард Пап (сопрано та альт-саксофон), Ерфі Адам (бас гітара), Янош Адам (перкусія) та Едуард Адам (ударні інструменти), презентував глядачам новий компакт-диск ювілейного альбому Pap Jazz Quartet під назвою «Gipsy Funk». У ньому зібрана «золота колекція» найкращих творів «Пап-джаз-квартету» за 25 років існування колективу, де представлені авторські композиції та обробки народних пісень Віллі Папа-молодшого.

Окрім виконання музичних творів із компакт-диску, глядачі мали змогу ознайомитись з книжковим виданням «Музичний фольклор ромів Закарпаття», авторами якого є Віллі Пап-молодший та Едуард Пап.

Дуже приємно і знаково є те, що такі події відбуваються, адже саме через музичне мистецтво і культурний діалог ромів з владою та суспільством, роми подолають негативні уявлення та стереотипи, будуть збагачувати та піднімати нашу ромську культуру.

Щиро дякуємо всім учасникам та причетним до цієї події!

Автор: Едуард Пап

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon